6975865779
info@inmemoriam.gr

Αλέξης Μανθεάκης ( Τάνγκα,1953 -29 Οκτωβρίου 2021) 30 Οκτωβρίου, 2021

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αλέξης Μανθεάκης, παλιός εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση. Ο Αλέξης Μανθεάκης τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Για περισσότερα εδώ

Την είδηση του θανάτου του, γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στο facebook, ο Κυριάκος Μαριδάκης, πρέσβης στην εταιρεία Hellenic Institute of Cultural Diplomacy.

Διαβάστε τι έγραψε για την απώλεια του καλού του φίλου:

facebook 29/10/2021,

«Έφυγε ένας Μεγάλος Έλληνας!

Με θλίψη και συντριβή ενημερώθηκα σήμερα από την αξιολάτρευτη οικογένειά σου την Δήμητρα και την Μαρίνα, ότι από σήμερα δεν είσαι πια μαζί μας… εξουσιοδοτώντας με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση να το δημοσιοποιήσω….

Έφυγες διακριτικά και ταπεινά όπως ζούσες πάντοτε στην ζωή σου…. ένας τζέντλεμαν, μαχητής μία ισχυρή προσωπικότητα, ασυμβίβαστος, υπερήφανος, ευγενής, σωστός οικογενειάρχης, μία μεγάλη καρδιά ένας Παγκόσμιος Έλληνας, άνθρωπος με πολύ αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό, μένοντας όρθιος ως το τέλος.

Είχαμε μοιραστεί σε εκατοντάδες συζητήσεις κοινά οράματα και μελλοντικούς στόχους για την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη της Σαλαμίνας και της ναυμαχίας ως υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς. Διεθνές Ιδρυμα Σαλαμίς – Salamis International Foundation

Μου έλεγες έκπληκτος….

” Αγαπητέ Κυριάκο δεν περίμενα όταν ξεκινούσες τις μοναχικές σου δράσεις, ότι κάποια στιγμή την Σαλαμίνα θα την τιμούν αρχηγοί κρατών και δεκάδες πρεσβείες, αναγνωρίζοντας διεθνώς την ιστορική αξία το φυσικό κάλλος για την πολιτιστική της κληρονομιά…. Μεγάλη η τιμή να συνεργάζεται το ίδρυμα μας μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη… σου αξίζουν συγχαρητήρια και θέλω να ξέρεις ότι θα είμαι πάντα δίπλα σου όπου και αν με χρειαστείς…” Αλέξης Μανθεάκης.

Ήσουν πάντα δίπλα μου και σε ευχαριστώ.

Σου απαντούσα….

Δεν είμαι μόνος μου…

Είμαστε ΜΑΖΙ, πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, για να μπορούμε να δώσουμε με τη βοήθεια του θεού, στη Σαλαμίνα και την Ελλάδα μας, την αίγλη και την αξία που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα….

Πάντα με θαύμαζες και με συμβούλευες ως τον μεγαλύτερο αδελφό μου μέχρι την τελευταία στιγμή….

Η Δήμητρα σήμερα μου είπε ότι με αγαπούσες τόσο πολύ που με αποκαλούσες γιος σου…θέλω λοιπόν να γνωρίζεις ότι τα λόγια σου θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μες στην ψυχή και μες στην καρδιά μου

Επικοινωνούσες τακτικά ακόμα και στις δύσκολες ώρες για να μάθεις νέα από τις δράσεις μας στο ίδρυμα Σαλαμίς και για την οικογένειά μας καρδιακός φίλος του πατέρα Christos Maridakis μοιράζοντας μαζί πολιτικούς αγώνες και οράματα για μία νέα Ελλάδα.

Θα μας λείψεις….

Δυστυχώς φέτος δεν μπορούσες λόγω της ασθένειας σου να παρευρεθείς όπως μου είπες στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη και να καταθέσεις στέφανο εις μνήμη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, Όπως είχες συμμετάσχει στο παρελθόν.. Ζητώντας να βγάλουμε μία φωτογραφία μαζί…

Σε κάθε μας συζήτηση πάντα αναφερόσουν με πάθος για την διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα τους αγώνες σου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις δεκάδες ομιλίες σου, για την επιστροφή τους ιδρύοντας διεθνή οργανισμό.

Βραβεύτηκες και τιμήθηκες

Για την αγάπη σου και την αφοσίωση σου στον Αριστοτέλη Ωνάση και στην οικογένειάς ως επίσημος εκπρόσωπος τους επί δεκαετίες.

Θυμάμαι ακόμα την πίκρα που ένιωσες, όταν μετα την διάλεξη σου στο Λονδίνο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην ψηφοφορία που διεξήχθη μου εκμυστηρεύτηκες ότι στεναχωρήθηκες πάρα πολύ, όταν κάποιοι Έλληνες ψήφισαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για πάντα θα είσαι ο μεγάλος μου αδερφός, ο άνθρωπος εκείνος που πάντα ήταν δίπλα μου στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες προσωπικές στιγμές.

Υπερήφανος για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και ιδιαιτέρως γνωρίζοντας πόσο αυστηρό είναι το βασιλικό πρωτόκολλο να εργάζεσαι δίπλα σε ένα βασιλιά, πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο μιας ξένης Κυβέρνησης έχοντας προσωπική εμπειρία από την διεθνή σου δράση.

Πάντα συγκινημένος αναφερόσουν για τις μεγάλες αγάπες της ζωή σου, την Δήμητρα, για την κόρη σου Μαρίνα και το εγγονάκι σου…..

Αλέξη μας, αυτές τις φωτογραφίες τις επέλεξα μέσα από το άλμπουμ που έχεις δημοσιοποίηση πιστεύοντας ότι είναι οι αγαπημένες σου….

Εκεί ψηλά που είσαι να έρχεσαι να μας βλέπεις κάποιες φορές να μας δίνεις δύναμη….

Καλό ταξίδι μεγάλε Έλληνα….. Καλό ταξίδι μεγάλε μου αδελφέ….

Πάντα με το χαμόγελο… Έτσι θα σε θυμάμαι… Έτσι θα σε θυμόμαστε…

Αγαπητή μου Δήμητρα και Μαρίνα ειλικρινή συλλυπητήριά από την οικογένεια μας Χρήστος Μαριδάκης Panagiotis Maridakis ΛΙΛΙΑΝ ΚΑΡΤΑΛΗ Ευγενεία Μαριδάκη Κωνσταντινος Μαριδακης

Σου αφιερώνω ένα τραγούδι που αγαπώ όσο τίποτε άλλο “Τον εαυτό του παιδί”.

Υ/Σ Σύμφωνα με επιθυμία της κ. Δήμητρας Μανθεάκη θα ήθελε να ευχαριστήσει εγκαρδίως εκ των προτέρων όλους όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν διαδικτυακά αλλά δυστυχώς για τεχνικούς λόγους, λυπάται που δεν δύναται η δυνατότητα να ανταποδώσει τις ευχές και τα μηνύματα.».

 

Post a comment